Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Enterosgel


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Morisko

07.03.2012. 23:59

Poštovani dr. Jovančević,
vidjeli smo različite tekstove o nekom novom preparatu pod imenom Enterosgel, pa me zanima može li se primjenjivati i kod djece. Naime zanima nas to jer naša kći od 7 godina ima alergiju na različite prehrambene namirnice te uslijed toga i kožne manifestacije u smislu urtikarije, a i sezonski alergiju na trave i pelud te i uz terapiju antihistaminicima situacija nije najbolja pa tražimo i dodatna sredstva koja bi mogla pomoći.

Hvala Vam unaprijed!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

08.03.2012. 10:25

Riječ je o gelu koji sadrži silikat. Ovaj mineral poput spužve vezuje na sebe različite toksine i nepoželjne bakterije u crijevu. Ne resorbira se i u potpunosti se eliminira stolicom. djeluje blagotvorno na oporavak sluznice crijeva, omogućava rast "zdravih" bakterija i na taj način ima utjecaja i na tijek alergijskih bolesti. Potpuno je siguran, može se primjenjivati od novorođenačke dobi a prema obilnoj literaturi djelotvoran je u liječenju infektivnih proljeva, alergija i atopijskog dermatitisa. U Hrvatskoj se može nabaviti bez recepta.