Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


enuresis nocturna


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Diana

09.04.2002. 16:32

Moj sin ima 7,5 godina. Nikako nije prestao noćno mokrenje.
Vodila sam ga u 2 psihologa i nije pomoglo. Ultrazvuk bubrega kao i pregled mokraće je u redu. Molim Vas za savijet i gdje mogu potraziti pomoć.

Dr. Darko Richter

10.04.2002. 18:56

S obzirom na dob dječaka, koja znači da je već u školi ili da će najkasnije na jesen u prvi razred, mislim da bi vam isprobavanje novih/starih savjeta više vremena oduzelo, no koristilo. Preporučujem Vam da se javite u Nefrološku ambulantu Klinke za pediajtriju na Šalati, svakim danom ujutro u 8 h. Dovedite sina po mogućnosti tako da na licu mjesta može dati prvu jutarnju mokraću (kao priprema, neka ne prije puno tekućine prije spavanja, kao niti nakon buđenja, i, ako se slučajno te noći prije ne pomokri, dignite ga oko 23-24 h da se pomokri, kako bi lakše dočekao uzimanje urina na Šalati).

Diana

11.04.2002. 06:38

Hvala na Vaš odgovor! Živim u okolici Splita, pa ako je ovo ambulanta u Zagrebu, molila bi za ambulantu u Splitu. Pokušavamo mu ne dati piti kasnije 6 ili 7 sati na većer jer ide spavati oko 8-9 sati. Pokušavali smo ga dizati baš u to vrijeme koje ste Vi rekli, ali neki puta bude mokar prije toga. Toliko ima tvrd san da ne osjeti potrebu za mokrenje.
Što dalje?

Dr. Darko Richter

14.04.2002. 21:06

U KB Firule, u Dječjoj klinici, imate doc. dra Maria Saragu, apsolutno vam ga preporučujem. Siguran sam da će učiniti sve za vaše dijete, najvjerojatnije i riješiti problem do kraja, a ako ne bude išlo, uputiti ga na Nefrološki odjeli Klinike za pedijatriju - Šalata, Zagreb.

Diana

21.04.2002. 12:25

Dr. Richter,
Zahvaljujem se na Vaše cijenjeno vrijeme. Pokušatu ću stupiti u kontakt sa Dr. Saragom.