Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


EPILEPTIČKA ENCEFALOPATIJA


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zabrinutzabrinuta

28.12.2021. 18:05

Poštovani doktore ako možete da odgovorite na pitanje jer smo jako zabrinuti. Radi se o novorođenčetu koje ima 28 dana, rodio se carskim rezom koji je po doktoricinim rijecima prošao uredno, bebu kad su donijeli na hranjenje nikako nije mogla dojiti, probali su na flasicu ali ne ide, tako da je ostalo da se hrani preventivno na sondu. Nakon 6 dana prebačena je na neonantologiju gdje su rađene mnoge pretrage uzv mozga, ct mozga, mr mozga sve uredno, drugi pregledi pluća, srce, nalazi na zarazne bolesti sve uredno. Nakon svega doktorica je pripremila da se radi nalaz EEG koji po njenim riječima nije bio u potpunosti uredan čak štoviše za nju je bio zabrinjavajući. Kroz period od 15 dana beba je pokušana da se hrani uporedo na flašicu ali nije nikako išlo jer bi beba povukla određenu količinu hrane ali nebi mogla progutati jer prilikom toga dolazi do nestanka zraka kod bebe. Nakon svega kod bebe dolazi do konvulzija koje je doktorica tretirala uključenjem terapije fenobarbiton. Na kraju svega po svemu što je doktorica mogla reći zaključila je dijagnozu bebe eplieptička encefalopatija. Nas je jako to zabrinulo jer je on tek došao na svijet šta da učinimo da mu pomognemo najbolje što možemo. Hvala vam lijepa.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.01.2022. 09:50

Pretpostavljam da dijagnostiku i terapiju vodi subspecijalist neuropedijatar. Obziron na navedeno preporučam zatražiti drugo mišljenje u jednom od kliničkih bolničkih centara (Osijek, Zagreb, Rijeka ili Split).