Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


escherihia coli


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

edina

16.10.2002. 23:37

U 22 sedmici trudnoce sam.Imam escherihiu coli 10 na 7.Kako se boriti s njom u trudnoci?Koje ljekovite cajeve i u kojoj mjeri smijem da pijem?

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

17.10.2002. 19:44

Štovana gospođo, niste naveli da li je nalaz E. coli u urinu dugotrajni (uporni) nalaz ili tek slučajan nalaz. Također nedostaju podaci da li imate subjektivne smetnje i/ili neke druge patološke nalaze. U samoj kulturi urina važan je nalaz antibiograma, koji je vjerojatno rađen uz broj bakterija koji ste naveli. Bilo bi uputno da se javite liječniku koji prati Vašu trudnoću, a patološku bakteriuriju trebalo bi liječiti neškodljivim lijekom odabranim prema antibiogramu. Možete piti voćne čajeve, uvin čaj umjerene koncentracije i biljne čajeve koji ne izazivaju grčeve i koji ne potiču na pojačano pražnjenje crijeva. Uvijek je preporučljiva umjerena količina "ića i pića". Sve najbolje.