Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


fimoza?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Bozo

05.03.2002. 18:17

Imamo sina od 4 godine. S 2 godine je operirao bruh i tom prilikom mu je prosirena kozica na penisu jer je imao fimozu. Nakon toga mu se kozica mogla lijepo prevlaciti preko penisa pri tusiranju. I bilo je sve u redu do prije nekoliko tjedana. Dogodilo se da je prilikom tusiranja malo zalio da ga boli to potezanje kozice preko glavica i ja sam to malo pogledao i mislim da je kozica bila na jednom mjestu malo napuknnuta. Mislio sam da ce to proci za par dana ali nije. Vise nije dao potezati kozicu. Otisli smo kod pedijatra, i ona je rekla da ima upalu i da treba prati kamilicom da upala prodje, a nakon toga da treba kozicu ponovno prevuci preko. Nakon par dana kad je upala prosla pokusao sam prevuci kozicu, ali uz bolove nisam uspio i jos se k tome pojavilo malo krvi (kap ili dvije znaci da je opet malo napuknulo). Sada ta kozica izgleda prilicno slijepljeno. Sto mi je ciniti?

Dr. Darko Richter

05.03.2002. 23:43

Mažite par dana kožicu (prepucij) i glavić (glans) antibiotskom mašću, najmanje dvaput dnevno, a i više ako ste u prigodi. Dok je na snazi upala potezanje prepucija dosta boli, no malo po malo treba kožicu mobilizirati. Ne preporučujem vam da je pod svaku cijenu i nasilno povlačite iza glavića, jer, ako je zaista tijesna, može doći do uklještenja ili parafimoze, tj. kožica strangulira glavić i ne možete je vratiti na nj, već hitno morate ići kirurgu. Inače, kožicu kod kupanja treba pomicati prema natrag koliko se može i vršiti higijenu glavića da se ne bi sakupljalo previše smegme koja potiče upalu i priljepljuje prepucij za glavić.