Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26387

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Fiziološka otopina


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

leah

03.04.2014. 11:40

Poštovani doktore,
imam sina 4 i pol godine,alergičar na grinje i peludi,sa alergijskom astmom.Kako je sada proljeće i počinju problemi sa nosićem,konkretno hrkanje mu ometa normalan san,a nos mu nije pun znači nema što ispuhati,očito je da se radi o otečenoj sluznici.Koristimo NAsonex sprej po potrebi i alergolog nam kaže da ga koristimo bez straha duže vrijeme ali nekako me strah,ipak je to lijek.Da li mi možete pojasniti/preporučiti korištenje fiziološke otopine-da li bi nam to pomoglo,ako da u koje doba dana,na koji način (kupljeni sprej fiziološke,kapi, izvlačenje sa špricom pa kapanje u nos......),koju količinu,koliko dugo,što detaljnije možete i naravno da li bi nam to pomoglo u smanjenju otoka ili nam je Nasonex jedino rješenje (vidim da ima i Meralys za djecu al se ne smije koristiti duže od 5 dana znači nije bezazlen ni prirodan kako piše i opet je lijek, a probala bi nešto "ne štetno"blunk.Unaprijed hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

09.04.2014. 18:50

Najučinkovitije bi bilo ako uspijete dijete naučiti kako ispirati nos rogom ilili sistemom za ispiranje nosa AquaMaris. u 3 ld vode se otopi jedna vrećica soli i ispire se jedna, potom druga nosnica ulijevanjem otopine koja treba poteći na drugu, slobodnu nosnicu. alergijska reakcija na sluznici nosa uzrokuje oslobađanje kemijskih spojeva koji su štetni za sluznicu i ona se teško oporavlja.l Nasonex smiruje ovaj proces i nema nuzpojava.