Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


flekica na nozi koja se pojavljuje pa nestaje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivana

23.01.2005. 19:42

dijete mi na nozi ima jedno podrucje cca 1cm2 koje je nekada normalna boja koze, nekada se pojavi mala crvena tockica a nekada je sve to crveni krug. sve je u raznini koze, nije ispupceno. meni to izgleda kao rodin ugriz, ali nisam sigurna. cudno mi je sto se pojavljuje i nestaje i ne mogu povezati ni sa cim. ne znam da li da idem doktoru radi toga i sto bi to uopce moglo biti. nije se pojavljivala par mjeseci a sada je opet velika oko 1 cm. i to zna trajati par dana pa se opet povuce. kad gledam malo detaljnije izgleda mi kao puno sitnih kapilarica.

Dr. Darko Richter

23.01.2005. 21:29

Još nešto: ako se pojavljuje, pa nestaje, i u to ste sigurni, tada nije rodin ugriz.

ivana

24.01.2005. 11:18

nisam dobila nista drugo osim da nije rodin ugriz

Dr. Darko Richter

24.01.2005. 19:24

Napisao sam prethodno jedan opširniji mail, ali sam brzo nadodao i ovaj, da nije rodin ugriz, no očito su u redakciji Cybermeda prvi previdjeli, i pustili samo ovaj. Ukratko, teško da se može nešto zaključiti, osim da nije rodin ugriz. Možda je ekcem, koji se može pojavljivati i slabiti, nemam pojma, morao bih dijete pregledati. U prvom mailu napisao sam i to da je ovakav upit sličan pitanju tko je autor neke umjetničke slike, na neviđeno, samo na temelju opisa. Zamislite da u emisiji "Tko želi biti milijunaš", u jokeru "zovi samo zovi", natjecatelj, opisuje neki predmet svom jokeru, a ovaj preko žice to pogađa je li to truba ili raketa, bez da ima barem mogućnost izbora između četiri definiranih odgovora. Jedan odgovor, koji ste definirali kao rodin ugriz, otpada, to vam kao joker mogu sa sigurnošću reći, ako ste sigurni da se promjena kože javlja i gubi.