Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


ginekološki problem u djeteta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

17.01.2003. 12:48

Zahvaljujem na prethodnim odgovorima i vezano uz njih ponovo bih se obratila na vas. Datuma 14.10 ( 9:08)i nakon toga 31. 10 (13:59) pisala sam o problemima svoje šestogodišnje djevojčice kojoj je izoliran streptoccocus pyogenes i koja je nakon terapije Sumamedom, Klimicinom na ponovnoj kontroli imala nalaz u kojem je bio staphylococcus epidermidis na što je rečeno da je to normalno.
ada već unazad dva tjedna ponovo na njenim gačicama primjećujem iscjedak žute boje koji me zabrinjava. Ponovno bih naglasila da je djevojčica izuzetno uredna i da su higijenski uvjeti u kojima živi neupitni, kao i da nitko u obitelji nema sličnih problema.
Molila bih da mi savjetujete kuda bi bilo najbolje da je odvedem na detaljan pregled, jer teško da na temelju mog šturog opisa problema sada možete dati konkretniji odgovor.

Unaprijed zahvaljujem

Dr. Darko Richter

18.01.2003. 23:21

Iscjetku na gaćicama uzrok može biti infekcija spolovila, ali i određeni hormonski poremećaji. Ipak, prije svega alja utvrditi odakle točno izlazi taj iscjedak. Najbolje je da se obratite juvenilnom ginekologu: u načelu su to ginekolozi koji se uz svoj ukupni posao bave još i pitanjima dječje ginekologije, dakle, naći ćete ih na uobičajenim mjestima gdje rade ginekolozi, a možda vas na pravo mjesto uputi i vaš pedijatar.