Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Povračanje?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Goga

18.01.2003. 10:47

Poštovani,
Imama bebu staru 1,5 mjeseci(dečko) u zadnje vrijeme primjetila sam da mi beba povrača ili bljuca u večim količinama ja ne mogu razlikovati da li bljuca ili povrača, to se dešava prvo kada podrigne izbaci veću količinu mlijeka a onda često se dešava da nakon nekog vremena jednom ili dvaput izbaci opet određenu količinu mlijeka. Mene to pomalo zabrinjava jer beba kada podrigne plače i kada to "povrati" isto, inače se normalno ponaša i ne djeluje bolesno. Molim Vas da mi kažete da li se trebam zabrinjavati ili je to normalno. Zabrinuta MAMA.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

18.01.2003. 18:43

Draga gospođo Goga, postoji vrlo "bogat" popis razloga povraćanju u životnoj dobi Vašeg sina, ali su oni najčešći ujedno i najjednostavniji i obično bezazleni i prolazni. Samo kratko navest ću Vam tek neke mogućnosti: dijete povraća (bljucka) zbog grčeva u trbuhu (uz popratni plač), zbog količine mlijeka veće od volumena želuca, zbog slabijeg spoja između jednjaka i želuca....... Međutim, dojenče te dobi može povraćati i zbog suženja na izlaznom dijelu želuca (pilorus), a što čini stanje koje bi trebalo dijagnosticirati. Stoga, ipak bi bilo najbolje dijete odvesti pedijatru. Mnogo pozdrava.