Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Gliste


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

13.10.2022. 11:05

Poštovani doktore,
trogodišnja kći je prije pola godine pokupila gliste u vrtiću i otad nikako da ih se riješimo. Pili smo Vermox svi već nekoliko puta, povremeno smo ih i mi dobivali od nje, i nikako da prođu. Vidim da joj izlaze iz guze čak i onda dane kad pije terapiju. Imali smo neke dobre faze, ali uvijek se vrate. Brine me što zbog toga loše spava i gubi apetit. U vrtiću su navodno sva ostala djeca ozdravila. Mislim da je problem u tome što stalno gura prste u usta, pokušavam ju odučiti od toga, ali radi to nesvjesno, a u vrtiću teško da tete mogu cijeli dan paziti samo na nju i govoriti joj da to ne radi. Ne znam što da radim, svaki dan čistim koliko god stignem, perem posteljinu, pidžame, režem joj nokte, pazim da pere ruke,,. Zanima me koje bi mogle biti dugotrajne posljedice ako se ne riješimo glisti, i koliko često se smije piti Vermox. Pedijatrija nam je savjetovala da istražimo narodne lijekove, nije rekla koje. Hvala Vam unaprijed na savjetu.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

26.10.2022. 10:45

Ne treba se strašiti nekih teških posljedica. Vermox se može učestalo koristiti, može se dati alternativni lijek albendazol i može se koristiti hladni ekstrakt ulja crnog oraha (EPS). O ovom zadnjem više informacija možete dobiti u ljekarni ili u savjetovalištu RoRa natura u Zagrebu.