Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Grčenje kod novorođenčeta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kaić26

15.11.2023. 09:45

Poštovani Doktore
Imam sina starog točno sedam tjedana i već dulje vrijeme se nakon boce izvija i grči. Sve bi bilo uredu da se ne napinje i muči i dok spava dan i noć . Nas pedijatar tvrdi da je to normalno i da su to grčevi i da će proći ,no ja ga ne mogu tako više gledati . Maleni je na Adaptiranom mlijeku od početka ,lijepo dobiva na kilazi ,ne povraća i za sada nema alergije pa isti pedijatar smatra da mu se ne treba formula mijenjati iako nema ni redovitu stolicu .Iskreno toliko sam u strahu i iscrpljena da ne znam šta mi je više činiti . Dragi doktore kakve pretrage mogu tražiti od istog? Iskreno želim biti u miru ,ako su zbilja grčevi pomiriti ću se s time samo da mi je maleni zdrav . Da li je moguće da isti ti "grčevi "mogu potrajati mjesecima i kad je alarmantno ?

Hvala na odgovoru

A poštovanjem

Kaić26

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.11.2023. 12:15

Činjenica da dijete dobro napreduje govori da nema bolesti zbog koje trebate biti u strahu. Kolike mogu trajati i do navrsenih 4-5 mjeseci; najčešće do navršetka 3. mjeseca. Možete uvesti formulu Novalac AC, u svaku bočicu stavite dvadeset kapi Espumisana. Od pretraga preporučam pregled urina i stolice na krvarenje.