Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Grcevi?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanja

26.12.2001. 12:26

Postovani,

Imam djecaka od cetiri mjeseca i deset dana. Od drugog mjeseca sam ga, zbog nedostatka mlijeka dohranjivala Aptamilom 1. S puna tri mjeseca potpuno sam prestala da ga dojim. Imao je ponekad grcice pracene zelenom stolicom. S puna cetiri mjeseca, Aptamil 1 smo zamijenili Aptamilom 2,kao sto je i predvidjeno. Uveli smo i Fruktalove kasice i sokove. U posljednjih pet dana, kad popije pola flasice Aptamila, pocne da grci noge i da place. Tokom noci se stalno budi i jako place. Sve je to praceno vjetrovima. Da li je moguce da se jos uvijek radi o grcevima? Inace, dobro napreduje ( 7,5 kg s puna cetiri mjeseca ), raspolozen je i nema nikakvih drugih problema. Abdomen je mekan.

Unaprijed zahvaljujem,

Sanja

prof dr sc Ana Votava-Raić

30.12.2001. 21:29

Cijenjena gospođo Sanja, vjerujem da smetnje u Vašeg djeteta nisu ozbiljne naravi. Međutim, uvijek iznova vrijedi stara preporuka da se hrana veće "jačine" (u ovom slučaju Apt "2"blunk i obroci novog jela uvode postepeno kako bi se, u slučaju nastanka nekih smetnji točno znalo od čega one potječu. Npr. u jednom danu samo se jedan obrok Apt "1" zamjenjuje s Apt "2", drugog dana zamjenjuju se dva obroka itd. Probavni sustav u dojenčeta ograničenog je kapaciteta, pa je pojava određenih simptoma moguća i kad je hrana u potpunosti odgovarajuća. Stoga, oprez nije nikada suvišan ! Savjetujem Vam da ne žurite kako bi dijete imalo vremena za prilagodbu. Sretno !