Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


greška?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mirna

30.10.2002. 13:24

imam djevojčicu u dvadeset drugom mjesecu. Do sada je bila kod moje mame dok ja radim a zatim sam je vodila kući gdje je bila muževa mama. U takvom rasporedu, gotovo da nismo mogli ni uticati na dijete (ili pretjerujem?!) pa smo napravili preokret?! i dijete dali u jaslice a mi otišli u podstanare. Jaslice nisu klasične nego privatne gdje ima 8 - 10 djece dobi od 1 - 5 godine ( većinom oko 2-2,5).
Jaslice je dobro podnijela, tamo je uredno jela i spavala, koristila tutu ali kući ... ništa od toga, samo "neću". Nakon tri nedjelje prvo je dobila konjuktivitis (nos joj curi cijelo vrijeme) a nakon dva dana, koje je provela u kući, upalu grla koja je prešla u gnojnu anginu. Visoka temperatura je trajala 5-6 dana dok nismo dobili "CECLOR", gotovo ništa ne jede ... ubrzo se upalilo i uho ..
Sada je još uvijek slaba, nos još curi, kašlje da je to muka slušati, ali nema temperaturu, vesela je i dosta spava.
Molim vas da prokomentarišete bolest, lijek i našu odluku s obzirom na imunitet djeteta u tom dobu.
Najljepša hvala.

Dr. Darko Richter

30.10.2002. 16:12

Nema se što komentirati. Djetetu vjerojatno u sadašnjem stanju treba još jedan antibiotik za uobičajene bakterije gornjeg dišnog trakta (pneumokok, hemofilus, moraksela, ...). Mogla bi uzeti SUMAMED, KLAVOCIN, CEDAX ili ZINNAT. Kada dijete krene u jaslice prije dobi od 3 godine, ovakvi su problemi dosta česti, jer je izloženo naglo i nespremno mnogim infekcijama koje donose druga djeca. No, to prolazi većina djece i većina roditelja.