Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


grudi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ljiljana

21.08.2001. 12:00


Ćerkica ima 4 godine,skoro sam primjetila da ima malo izbačene grudi. Da li u tim godinama ima razloga za zabrinutost?
Interesuje me kako će se to ponašati kada ona počne intezivnije da raste,da li se djeca sa takozvanim pilećim grudima rađaju ili to kasnije stiču?

Dr.Darko Richter

01.09.2001. 21:35

U načelu vrijedi odgovor Antoniovo pitanje "Pileće grudi", pa vas upućujem da ga pročitate. Ako vas i dalje nešto prine, konzultirajte ortopeda.

LJILJANA

04.09.2001. 13:39

Pročitala sam vaš odgovor na moje pitanje i sada sam još više zabrinuta. Moja ćerkica ima jako malo izraženiju lijevu stranu grudi pedijatar čak misli da nema potrebe da idemo kod ortopeda jer je to po njenom mišljenju minimalno. Kakav problem sa srcem bi trebalo da postoji da izazove tu deformaciju, a da mi niko do sada nije skrenuo pažnju na bilo kakav problem kod nje. Ona je inače zdravo,lijepo razvijeno dijete. Šta da radim? Molim Vas da mi što prije odgovorite.

Dr. Darko Richter

19.09.2001. 22:58

Vaš pedijatar vidi dijete i može najbolje procijeniti. Teško da bi mu izmakla srčana greška koja bi pravila tzv. srčanu grbu. Zato, kada nešto pitate, morate to činiti s povjerenjem i u svojeg liječnika, a ne samo u Internet, inače će vas svaki odgovor sve više zabrinjavati. Liječnik zna sve mogućnosti koje mogu dovesti do određenog deformiteta ili bolesti, i on ih s vama ne raspravlja, osim onih koji konačno dolaze u obzir. Prema onome što kažete, vaša liječnica ne smatra da ima bilo kakvog razloga zabrinutosti. Mi, koji vam se obraćamo preko Interneta, ne možemo pregledavati dijete, i naši su odgovori često takvi da uklučuju i one moguće bolesti koje bi već na prvi pogled otpale kada bismo imali prigodu pregledati vaše dijete. Po mojem mišljenju, morate raščistiti ima li dijete izbočenje grudi ili ne. Ako ste sigurni da ima neki deformitet, i ne prihvaćate objašnjenje svojeg liječnika, upitajte za drugo stručno mišljenje liječnika koji će ujedno moći pregledati vaše dijete. Internet vam ovdje ne može puno pomoći.