Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Hemoglobin u tragu u mokraći


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Yuri

30.03.2023. 10:15

Poštovani,

Vadili smo krv i urin djetetu (1,5g) kada je imalo neku temperaturu od 38 koja je trajala kratko, samo dan pol bez drugih simptoma, krvna slika se pokazala urednom, nista nije van referentnih vrijednosti (KKS I DKS), osim CRP-a koji je bio 17. Takoder su u mokraci nadeni ketoni (+3) te hemoglobin/erc u tragu. Sediment je uredu, osim malo sluzi i stanica plocastog epitela. Doktorica tvrdi da je to ok, ali mene muci sto mu je pronadena krv u urinu?

Takoder, htjela sam pitati, on je iza na vratu imao rodin ujed, medutim od kada je navrsio godinu dana on se poceo perutati i svrbiti ga pa se jako cese i stvori si ranice. Pogotovo kada se znoji. Pedijatrica je dala neke kreme pa rekla da probamo i s koritosterodinom. Nije uopce spominjla dermatitits jer nema promjena na drugim mjestima.

Hvala vam unaprijed na savjetu!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

11.04.2023. 21:00

Uobicajeno je da kod povisene temperature bude nesto eritrocita i hemoglobina u urinu, ako sada prekontrolirate urin trebao bi biti uredan. Opisane promjene rodinog ugriza (hemangioma) opravdavaju primjenu kortikosteroida i nije primarno rijec o atopijskom dermatitisu. LP