Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Hepatitis C


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sany

02.11.2010. 16:25

Postovani, molim vas za odgovor, jer sam zabrinuta. Otac boluje od Hepatitisa C i moja dvogodisnja kcerka ga je zagrebala noktom po licu, nije se odmah vidjela krvava tanka parnica nego poslije nekog vremena ja smanjoj oprala odma ruke vidjela nema nigdje ranicu. Imam li razloga za brigu, jel se tako lako prenosi hepatitis c ? Hvala

Darko Richter, dr. med.

02.11.2010. 18:45

I tako se prenosi (perkutano), makar, ako nema vidljive ranice, vjerojatno virus neće unići u krv. To, međutim, ne možete nikada sa sigurnosti znati.
Ovo što se dogodilo nije sasvim bezopasno. Ako je došlo do prodora virusa u krv djeteta, teško da se išta sada može poduzeti.Možemo se samo nadati da to nije bio slučaj.
Konzultirajte se i s gastroenterologom vašeg oca.

Gagili

21.02.2019. 11:35

Postovanje ...pronadjen mi je Hepatitis C u krvi.
Hepatitis C Antikörper (IgG) +positiv
HCV PCR +positiv
1.190.838 IU/mL
da li mozete da mi kazete nesto vise na osnovu ovog rezultata
Hvala puno

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.02.2019. 16:25

Mogu samo reći da ste aktivni nosioc ovog virusa. U kojoj mjeri on radi smetnje najbolje ćete Vi znati - kako se osjećate i kakvi su Vam drugi nalazi. Definitivno trebate biti pod kontrolom infektologa ili hepatologa koji će preporučiti odgovarajuću terapiju i mjere opreza kako ne bi zarazili svoje bližnje.