Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6615 | Broj poruka: 26360

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Higijena dječaka- malene bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

InCyber

22.03.2021. 14:40

Poštovani,

mama sam malog dječaka starog 6 mj. Zanima me koliko često bi trebalo provlačiti djetetovu kožicu na spolovilu? Naime, patronažna služba dok je dolazila, napomenula je da je to dovoljno činiti dvaput tjedno u kadici kada ga kupam. I dalje se pridržavam istog, dvaput tjedno, par puta i to je sve. Zanima me je li to dovoljno ili bi trebalo taj postupak češće obavljati, možda prilikom prematanja, pa da izbjegnemo jednog dana zahvat kod doktora?

Zahvaljujem Vam unaprijed na Vašem odgovoru i izdvojenom vremenu.



Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.04.2021. 09:55

Prema smjernicama kožica se povlači do kuda ide bez primjene veće sile- Nakon povlačenja kožica ne bi trebala pocrveniti niti popucati. Ovakav pristup se preporuča do navršenih 5 godina kada uobičajeno prevlačenje postaje moguće u cijelosti. Primjena veće sile izaziva upalu i stvaranje ožiljka u kožici, ona postaje manje elastična i u toj situaciji kasnije može biti problema, iako i tada lokalnom primjenom kortikosteroidne kreme na suženje problem se u pravilu rješava i nije potreban operativni zahvat. Kožicu povlačite kod svakog kupanja.