Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Hiperkinetički sindrom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Darko

11.10.2001. 21:13

Molim za savjet i pomoć!
Našem je sinu na predškolskom pregledu definiran hiperkinetički sindrom. Zbog toga smo odgodili upis u školu za godinu dana. Nije agresivan, ali je vrlo površan, slabije koncentriran na neke stvari. Inače je inteligentan. Za stvari za koje ima interesa vrlo lako savladava.
Imamo osječaj da na nastavi ne bi izdržao cijelo vrijeme miran i koncentriran. Također grafomotorika mu je slabija. Savjetovali su nam neke vježbe koje koristimo i pokazuju napredak.
Kako dijete kvalitetno pripremiti za školu? Gdje u Zagrebu pronaći pravu adresu za rješenje tih problema, a da ne iziskuju velike financijske izdatke?

Unaprijed zahvaljujem na savjetima i pomoći.

prof dr sc Ana Votava-Raić

12.10.2001. 19:30

Problem koji iznosite nije jednostavan i traži odgovarajuću pažnju i rješavanje. U protivnom slučaju moglo bi se dogoditi da ga, inače zahtjevna škola, pogorša. Niste naveli točnu djetetovu dob (može se tek pretpostaviti da ima oko 7 godina) niti tko je dijagnozu utvrdio i da li je dijete upućeno na neku kliničko-laboratorijsku “obradu”. Optimizam ulijeva tek opaska da preporučeni postupak dovodi do poboljšanja. Svakako bih Vam preporučila (ukoliko to nije već obavljeno) pregled pedijatrijskog neurologa (uz eventualne pretrage) i psihologa, npr. u Klinici za pedijatriju Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb, u Zagrebu, na Rebru (telefon centrale Rebro: 23 88 888). Oba stručnjaka dat će Vam detaljne odgovore na Vaša izgovorena i neizgovorena pitanja i – prema potrebi – uputit će Vas u odgovarajuće ambulante na daljnju obradu i/ili terapiju, za koju (ukoliko je indicirana) nije potrebna financijska naknada.
Srdačno Vas pozdravljam i Vašem djetetu želim mnogo uspjeha u savladavanju koncentracije i drugih napora koji ga očekuju u životu.