Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


hrana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mia

16.04.2002. 09:21

Moja djevojcica od 15 mjeseci vec 3 mjeseca uglavnom odbija bilo kakvu hranu osim flašice. Ponekad pojede malo peciva ili sira, mandarinu. Jede samo iz svoje ruke a kada uspijem da joj ubacim par kašika supe to je praznik. Preko flašice joj dajem HIPP-ove mliječne kašice koje se razmute sa vodom (kao frutolino npr.), aptamil 3, HIPP-ove noćne mliječne kašice malo razrjeđene, frape od banane i voćne sokove. Supe i slano nema "prolaz" ni kroz flašicu. Dijete nije bilo ovakvo dok sam bila s njom ali sada, kada radim i ne dojim je, možda nešto "bojkotuje". Voli da se igra sa hranom, kao ona sama jede, tj. prosipa ili hrani sve okolo ali sebe ...
Ova situacija mi je vrlo zabrinjavajuća ali čini mi se da nemam nekog izbora i čekam da se spontano promijeni.
Kakvo je vaše mišljenje?
Šta bez povrća, mesa? Da li je aptamil 3 pogodan za ovako veliko dijete? Ustručavam se od trajnog kravljeg mlijeka baš radi nenormalne trajnosti. Molim vaš savjet.

Dr. Darko Richter

19.04.2002. 18:20

Dijete u dobi od 15 mj. jede sve sa stola odraslih, eventualno mu određenu hranu treba malo prilagoditi (ne previše začinjenu, i zdrobljenu ili sjeckanu). Očito je po srijedi izsvjestan problem ponašanja, koji mi se ne čini tragičnim i koji vas ne bi trebao dubinski brinuti. Neke stvari treba prepustiti vremenu, a uz to se prema djetetu ponašati bez izrazitih reakcija na njegove trenutne "hirove". Ako dijete jede kravlji sir i jaja, tada se smatra da neko vrijeme može i bez mesa.