Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


informativno fimoza i vene na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

njekudgrejt

21.05.2022. 18:10

Poštovani

Imam sin 3 godine i 4 mjeseca. Otkad se rodio naša pedijatrica nam je govorila da što se tiče penisa ne radimo ništa na silu i ništa posebno (dokle ide) što se tiče kožice na glaviću penisa. Nedavno mi je kolega na poslu pričao da je njegov sin imao problema s kožicom (stariji je godinu dana od mog). Imao je infekcije i bol , te mu se stvarao "balončić" kod uriniranja. Na kraju su morali napraviti zahvat/obrezivanje itd. Moj sin nema problema , ali ne može se kožica prevući preko još uvijek , mi ga motiviramo da se igra pogotovo nakon tuširanja. Spomenuo sam to pedijatrici i ona je je rekla da pođemo u urologa nakon ljeta, što ćemo svakako i napraviti.
Druga stvar kad ima erekciju ili mora piškiti (pa je kvazi erekcija ) na gornjoj strani (prema pupku) na početku penisa/bazi ( gdje se spaja stidnim dijelom prema glaviću) ima jednu malo izraženiju venu cca duljine cca pola cm , koja nabubri samo kod erekcije/naprezanja , pišanja , inače se ne vidi u stanju mirovanja, dali je to ok , nema nikakvih problema osim što je izražena u tom stanju ? I naravno ako može savjet za kožicu također ? P.s. Nismo paničari ali ako već možemo pitat zašto ne iskoristiti i nešto više doznati. Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.05.2022. 11:40

Načelno se do 5. godine kožica ne prevlači na silu. Upala spolovila ili baloniranje prigodom mokrenja su opravdani povod za intervenciju. Vena koju opisujete je normalan nalaz.

Više na ovu temu pročitajte i pogledajte video na slijedećim stranicama:
https://littledotapp.com/hr/blog/bolesti/njega-djecjeg-muskog-spolovila
https://littledotapp.com/hr/blog/...jega-muskog-spolovila-kod-male-djece