Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Jetra


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mirko

17.02.2003. 22:06

Nakon rodjenja mojem sinu je utvrdjena dijagnoza "Atrezija žučnih vodova". U 38 danu mu je izvedena operacija "po Kasaiju". Danas sin ima 8.5 mjeseci idemo na redovite kontrole. Bilirubin mu je pao u normalne granice (ukupni 11 indirektnog nema, prije operacije ukupni bilirubin je bio cca 190), GGT mu je jos uvijek povišen (451), ali prije operacije je bio cca 2000, dakle pad je prisutan na svakoj kontroli. Sin dobro napreduje, redovito mu dajemo propisanu terapiju, stolice su obojane, sada ima cca 8200g. Kolike su šanse, ima li zabilježenih takvih slučajeva, da mu se odvođenje žuči više neće
"začepiti" i da mu jetra ponovno ne bude ugrožena?

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

21.02.2003. 19:20

Cijenjeni gospodine, operacija je izvršena s ciljem da pomogne. Postotak povoljnog ishoda relativno je dobar. Nažalost, ne može se unaprijed predvidjeti u koju grupu spada konkretna osoba. Kontrolni laboratorijski nalazi zaista govore o povoljnom postoperacijskom tijeku, pa Vam mogu preporučiti redovite kontrole i nadu za budućnost. Srdačno vas pozdravljam.