Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Kašalj noću kod bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

AnetJan

14.11.2022. 10:00

Poštovani doktore,

beba od 10 mjeseci prije 3 tjedna počela je noću intenzivno kašljati i loše spavati, bez curenja nosa i temperature. Nakon nekoliko dana otišli smo pedijatrici koja ga pregledala i ustvrdila da su pluća u redu, no da su uho i grlo “crveni”, te mu je prepisala tjedan dana terapije Klavocin sirupom. U međuvremenu je počeo curiti nos, vodeno, pa sve gušće. Uz Klavocin, čistili smo nos fizioloskom otopinom, inhalirali, uzglavlje kreveta je podignuto, ovlaživac zraka je upaljen kroz noć. Nakon tjedan dana došli smo na kontrolu, upala uha nije prošla, dobivamo još tri dana Klavocina i Maxitrol kapi za uho. Na idućoj kontroli (prije tjedan dana) pedijatrica je ustvardila da je sve u redu. Ono što me brine je što dijete i dalje noću intenzivno jako kašlje, ne može spavati, nos mu je i dalje pun, jako se znoji, slabije jede. Temperaturu i dalje nema (kreće se između 36,5-37). Smatrate li da ima potrebe za ponovnim odlaskom doktorici? Ima li još nešto kako mu mogu olakšati?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.11.2022. 15:25

Činite sve što je potrebno, drugo ništa ne treba s vaše strane, osim češćih izlazaka van. Ako ste zabrinuti ponovno se javite na pregled.