Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


klempava uha


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

katarina

30.01.2002. 13:01

Postovanje!
Voljela bi kad bi me mogli uputiti u problem klempavih uha kod djece. Naime, moja curica imati ce u ozujku dvije godine i ima podosta klempava uha. Njoj to ne smeta niti je svijesna toga ali muzu i meni smeta podosta i znamo da ce kad odraste imati neugodnosti zbog toga.Cula sam da se kirurski zahvat vracanja u nornalu izvodi u Zajcevoj bolnici i da djeca do 4-te godine ne placaju nista , a djeca koja su starija od cetiri godine placaju punu cijenu operacije. Kada sam se htijela informirati u doticnoj bolnici jedna djelatnica je rekla da djete nije premalo , a nakon nekoliko dana na isto pitanje druga osoba je rekla (preko telefona) da je ona premala i da cekam od poslje pete godine.
Koga da slusam i tko je u pravu!

prof dr sc Ana Votava-Raić

30.01.2002. 20:02

Cijenjena gospođo Katarina, klempava uha mogu zaista biti problem - estetski, a zbog toga i psihički. U današnje vrijeme taj se problem zaista treba riješiti (po mogućnosti prije odlaska u školu). Međutim, stručnjak treba ocijeniti jačinu promjene - klempava uha za Vas ne moraju biti tako ocijenjena i od neke druge, osobito stručne osobe - i potrebu korekcije. U dobi od 2 godine u kojoj se nalazi Vaše dijete rast i razvoj su vrlo intenzivni, pa je promjena (i ona na bolje) moguća. Operacija , ako je potrebna, izvodi se na svakom ORL-odjelu i odjelu plastične kirurgije lica. Telefonske obavijesti nisu uvijek pouzdane (pitanje je da li je "s druge strane žice" kompetentna osoba), te je preporučljiv dolazak s djetetom. Pregled djeteta je uvijek nužan. Primite mnogo pozdrava.