Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kriptorhizmus


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

P

16.12.2002. 09:45

Imamo sina od godine dana koji je rodjen 25 dana prije termina. Interesira me kako mu se lijevi testis nije spustio kako se taj problem rješava kod nas. Njegova doktorica opće prakse nije bila sigurna dali se operacija izvodi sto prije to bolje, ili se kao nekada čeka da se sam testis spusti. Na satelitu smo supruga i ja gledali da se to sada operira čim prije i to sa lokalnom anestezijom.
Moja su pitanja:
-Dali se koristo lokalna ili opća anestezija kod nas?
-Ukoliko je opća anestezija dali je procedura ista kao i kod odraslih osoba( u smislu dali djete isto ne jede i pije cijeli dan prije i poslije zahvata itd.)
-koliko dijete mora ostati u bolnici i dali je majka sa djetetom u sobi?
-koliko vremena treba da zaraste ožiljak i koliko djete mora mirovat nakon zahvata
-Ako se u Puli ne može obaviti lokalana anestezija gdje bi se što bliže Puli to moglo obaviti
-koja je procedura što se tiče zahvata i oporavka i boravka u bolnici?

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

16.12.2002. 21:08

Cijenjeni gospodine, postavili ste mnogo pitanja na koje može odgovoriti dijelom kirurg, a dijelom poslijeoperacijski tijek, a što je vrlo individualno. No, iz Vaših pitanja jasno se vide strah i opterećenja anestezijom, zahvatom, oporavkom....... Sve je vrlo razumljivo, ali, budući da ste se na neki način obratili nama, stoga bi bilo dobro da mi povjerujete kad Vam kažem da se radi o čestoj i stoga "uobičajenoj" dijagnozi s kojom se dječji kirurzi svakodnevno susreću. Još ću Vam samo reći da je opći trend zadržavanja bolesnika u bolnici što kraće, no nemojte, molim, misliti da su s tim baš svi zadovoljni. Pristup svemu, pa i bolestima članova obitelji vrlo su različiti. Nije uvijek lagano ni bolesnicima, niti liječnicima. Srdačno Vas pozdravljam.