Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Krvarenje iz nosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Gordana

18.07.2002. 08:18

Mom sinu od 27 mj često curi krv iz nosa i to češće noću nego danju, i češće iz lijeve nosnice.
Jedino što sam primijetila je da je krvarenje obilnije ako je bio fizički aktivniji (trčanje) ili ako je bio na suncu ili na toplom (putovanje automobilom).

Inače nedavno je popio dvije bočice ferrum-a zbog hgb nešto višeg od 100 (ako se dobro sjećam).
Krvarenje se događa barem dva - tri puta tjedno.
Hvala

prof dr sc Ana Votava-Raić

21.07.2002. 17:32

Štovana gospođo Gordana, vjerojatno se radi o krvarenju iz jednog mjesta u nosu nazvanom locus Kiesselbachi, a koje se sastoji od spleta proširenih malih krvnih žila, a nalazi se na prednjem dijelu nosne pregrade. Krvarenje iz ovog područja nije rijetko, nastaje zbog mehaničkog oštećivanja (npr. čestog diranja nosa) kod napora raznih vrsta (koje i sami opisujete), a u odraslih i kod povišenja krvnog tlaka (dobro je tlak mjeriti i djeci !). Savjetujem Vam da provjerite krvnu sliku i koagulogram (procese zgrušavanja krvi) i da otiđete s tim nalazima kod otorinolaringologa. U slučaju bilo kakvih "ispada" laboratorijskih pretraga bit će Vam potreban i pedijatar. Želim Vam sreću i srdačno Vas pozdravljam.

Gordana

22.07.2002. 08:21

Veliko hvala na odgovoru!