Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


krvarenje iz nosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jasna j

04.10.2007. 15:05

Poštovani doktore,
imam sina od pet godina koji povremeno ima krvarenje iz nosa.Prvi put se to desilo na moru prošle godine, zatim nakon povratka sa mora dva puta u periodu od tri dana.Nakon toga odlazimo kod pedijatra koji daje da se uradi krvna slika(bilo je sve ok) i šalje ga na pregled kod otorinca.Otorinac nakon pregleda utvrđuje da je u pitanju samo preosjetljivost krvnih sudova i propisuje antibiotsku mast u nos po potrebi.Nakon toga krvarenje se javlja povremeno(otprilike svakih mjesec do dva) ali se zaustavi vrlo brzo.
Juče,prilikom povratka iz vrtića,opet je prokrvarilo iz nosa s tim što je trebalo dosta više vremena nego inače da krvarenje stane(15-ak minuta).
Molim za Vaše mišljenje,kako se ponašati u takvoj situaciji,je li dovoljno samo staviti tampon u nos,kao što ja radim i nageti djetetu glavu naprijed ili otići na hitnu,kako je predlagao moj muž?
Šta bi još mogao biti uzrok krvarenja?Djete inače nema nikakvih oboljenja samo što slabo jede i prilično je mršav.
Pozdrav i oprostite na opširnosti.

Darko Richter, dr. med.

04.10.2007. 18:45

Slabo jede, mršav je i kravri na nos. Ja bih ga temeljito pregledao, i kao jednu od važnijih stvari, izmjerio krvni tlak.