Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Liječenje astme


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ibrahim

23.11.2001. 21:39

Možete mi najbolje objasniti na koji način se liječi astma kod djece.Pod tim podrazumijevam koja se terapija preporučuje. .

UNAPRIJED HVALA

Dr.Darko Richter

24.11.2001. 21:05

Astma u djece, ukoliko je stupnjevana kao perzistentna ili trajna, a to je najveći broj astmi u djece, liječi se inhalacijskim kortikosteroidima koji dolaze u pumpicama (sprejevima) i primjenjuju se preko pomagala koja zovemo "spacer-i" (čit. spejser). Za dojenčad i manju djecu to je BABYHALER, za veću djecu i odrasle to je VOLUMATIC. Ukoliko se javljaju povremene smetnje unatoč toj terapiji, primjenjuje se VENTOLIN, također u pumpici preko "spacer-a". Samo u blagoj povremenoj astmi ne daju se inhalacijski kortikosteroidi, već se intervenira VENTOLIN-om samo kada dođe do pogoršanja i kaa to pogoršanje u djeteta, prema prethodnom iskustvu, prolazi samo s tim lijekom. Od tableta na raspolaganju je SINGULAIR, ali tek za djecu od 6 godina na više, i to obično u kombinaciji s inhalacijskim kortikosteroidom.