Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


SAVJET


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MAMA

25.11.2001. 20:35

Naša kćer sada ima 6 godina. Sa 2 godine dobila je pijelonefritis. Napravljene su sve potrebe pretrage, urođenih mana nema.
Prvih 6 mjeseci lječenja urinokulture su sterilne, ali u sedimentu urina nalazi se veliki broj leukocita, koji se postepeno smanjuje. Kada su leukociti došli na normalu. pojavila se urinarna infekcija, a zatim za 2 mjeseca još jedna/pod terapijom/. Nakon godinu dana od početka bolesti prestaje se sa terapijom. Za 6 mjeseci još jedna urinarna infekcija. Slijedeća je za godinu i pol, a nakon te za 10 mjeseci./lječe se anitibiotikom 10 dana/. Napominjem da je svaka infekcija izazvana drugom bakterijom . Dijete pije puno tekućine, 2-3 litre dnevno i jedino što mogu napomenuti čim je nekoliko dana manji unos tekućine /oko 1,5 litru/ jave se infekcije.
Molim Vas za mišljenje, te koje se još pretrage mogu obaviti i koji bi još uzrok svemu tome bio.
Unaprijed zahvaljujemo.

prof dr sc Ana Votava-Raić

26.11.2001. 06:59

Cijenjena gospođo, nije mi posve jasan opis bolesti Vaše kćerke. Npr. leukociti u urinu su znak upale, pa ne znam kako poslije normalizacije njihova broja nastaje infekcija. Inače, urinarne infekcije vrlo su česta pojava, koja zaslužuje punu pažnju. Stoga bih Vam svakako preporučila bolničku obradu; neke od pretraga vjerojatno će se morati ponoviti jer rezultati, pogotovo negativni, nisu apsolutni (niste naveli u kojoj su djetetovoj dobi "isključene" anomalije). Ne znam gdje se Vaše dijete liječilo i kontroliralo do sada, ali ako Vaš liječnik (ili Vi osobno) smatra potrebnim, u našoj se Klinici nalazi vrlo renomirani Zavod za dječju nefrologiju, gdje bi se, vjerujem, razriješile Vaše dileme. Za početak, možda bi bio dovoljan i razgovor uz nalaze dosadašnjih pretraga. Ukoliko želite, možete se javiti i meni (tel. 01 4552 333), pa ću Vas ja uputiti kolegama koji se posebno bave nefrološkom problematikom. Uz jednu preporuku da se javite liječniku, srdačno Vas pozdravljam !