Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


mali nosic


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marija

24.03.2003. 00:13

Moja bebica ima 8 mjeseci,i inace je zdrava i vesela,medutim vec vise od tjedan dana nosic joj nenormalno curi.Doktorica mi je dala sprej OTRISAL BABY SPRAY, a imam kuci i FENTRINOL kapi.Vec joj tjedan dana dajem taj sprej i to tri puta dnevno ali stanje se ne mjenja.Inace mi se nalazimo u Austriji.Bebica ponavljam nema nikakve druge simptome tu i tamo kihne,ali je prije par tjedana imala temperature uzrokovane nekim virusom koji je izljecen.Molim vas odgovorite mi sta da radim dali joj taj sprey steti ili dajte mi nekakav drugi savjet.Unaprijed vam se zahvaljujem.

Dr. Darko Richter

24.03.2003. 09:42

Svaki tekući sprej u nos škodi, baš svaki, jer jedino normalno u nosu je zrak, po mogućnosti čist. Prestanite kapati i pustite dijete da normalno živi. Kapati se može kratko vrijeme, 3-4 dana, da se olakšakju smetnje neke akutne infekcije, ili npr. krvarenja iz nosa. Kod alergijskog rinitisa kapa se i duže, no nikako preko 4-6 tjedana. Ima li alergija u obitelji. Premda je dijete malo, alergijski rinitis nije nikako samim time isključen. Po mojem mišljenju, najvjerojatnije se ipak radi o ponavljanim infekcijama, te efektu učestalog kapanja, jer kad se u nos guraju naprirodne tekućine, on se "osjeća kao pod vodom", i naravno da curi. Ponavljam vam, baš sve što kapate u nos više od par dana, štetno je za nosnu sluznicu, bez obzira pod kojom firmom se prodaju, uključujući i u Austriji. Neka vas ne zavaravaju reklame o "prirodnim kapima", "morskoj vodi", "fiziološkim kapima" i sl.