Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Maxitrol ili Tobrex?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

IvaPP

15.12.2022. 23:10

Poštovani, naš dječak star 14 mjeseci od rođenja ima problem sa zatvorenim suznim kanalićem. Zbog toga mu oko suzi i često mu se javlja žućkasti iscjedak, krmelji i ujutro slijepljeno oko. Dosad smo prali oko fiziološkom otopinom, masirali, a kad je bilo loše 2 puta liječili smo s Tobrex kapima. Trenutno mu se opet pogoršalo stanje, ima opet iscjedak i povremeno lagano crven kapak. Bjeloočnica mu nije crvena i ne smeta mu svjetlo. Čekamo dogovoreni termin u oftamologa za mjesec dana. Mene zanima postoji li ograničenje koliko često se smiju koristiti Tobrex kapi (zbog stvaranja otpornosti bakterija i sl.)? Zadnji put smo davali prije 7 mjeseci. Je li bolje u ovom slučaju dati jači Maxitrol (iako u uputama lijeka piše da se ne proporuča djeci, a on ima samo 14 mjeseci) ili blaži Tobrex koji je već koristio?
Hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.12.2022. 21:10

Nije Maxitrol jači nego je drugačiji. Oboje se može koristiti dulje i učestalo. Malo je vjerojatno da ćete problem slabije prohodnog kanala riješiti antibiotskim kapima. Masirajte suzni kanal 3-4x na dan i istisnuti sekret operite fiziološkom otopinom.