Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


moja djeca nece mlijeko


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

luna

07.01.2003. 18:02

stovana, imam problem vezan uz prehranu bebe od 5,5 mjeseci. naime imam blizanke i nijedna nece jesti adaptirano mlijeko na bocicu. sa dohranom sam bas iz tog razloga krenula s 3,5 mjeseci. inace se normalno razvijaju i imaju oko 6 kg a rodene su s 2,4 kg . njihov dnevni raspored izgleda ovako, ujutro oko 9 jedu corn flakes s mlijekom oko 100 ml mlijeka adapt. oko 13 povrce + rizine pahuljice s mlijekom oko 130 ml, oko 16 sati voce, i oko 19 zitno mlijevcna oko 130 kasica! da li je to u redu il da nesto mijenjam . ponavljam da na bocicu uopce nece jesti a vece kolicine mlijeka takoder nece jesti!

drugo pitanje vezano je uz gluten. mogu li ga uvesti koji tjedan ranije ili to bas mora tocno biti 6 mjeseci??? kako ga uvesti?? da li da im dam keks ili npr muesle??

unaprijed zahvaljujem

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

07.01.2003. 22:40

Cijenjena gospođo, Vaša djeca dobivaju mlijeko na malo drugačiji način od onog na koji ste navikli: kao otapalo za drugu hranu i na žličicu. Sudeći prema napredovanju djece, prehrana je u redu. S glutenom zaista ne treba žuriti, pa je vjerojatno - bolje tjedan dana kasnije nego tjedan dana ranije. Muesli spadaju u zdravu hranu, ali nisu posve primjenjivi u dojenačkoj dobi jer većinom sadrže sitne dijeliće namirnica koje se mogu udahnuti, o čemu se mora voditi računa (lješnjaci, kikiriki, orasi, bademi...i usitnjeni lako ulaze u dišni sustav umjesto u probavni, stoga oprez !). Srdačan pozdrav i svako dobro Vašim blizankama.