Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Mokraćni kanali


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vesna

03.04.2003. 18:07

Poštovani!

U 39. sam tjednu trudnoće (39+6). 8 sam dana zadržana u bolnici, nakon čega slijedi slijedeći nalaz:

PK sustavi oba bubrega blago prošireni, lijevo jače nego desno, pri čemu se lijevo prikazuje i dilatacija uretera (11-12 mm) sve do ulaza u mokraćni mjehur. Vidljiva perilistaltika uretera, usporena. Ultrazvučni nalaz ukazuje na mogućnost distalne vrlo niske stenoze ili VUR-a (lijevostrani). LB 45x24 mm.
Testovi fetalne reaktivnosti uredni.

Molim Vas za laičko objašnjenje ovog nalaza, te da li je po Vašem mišljenju potrebno inducirati porod ukoliko ne rodim u terminu.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

04.04.2003. 22:21

Draga gospođo Vesna, porod i njegovo vođenje morat ćete prepustiti opstetričaru. Poslije poroda, a na temelju sadašnjeg nalaza, ponovit će se pretrage i izvršiti, po potrebi, dodatne. U slučaju indikacije, novorođenče će se obraditi na odgovarajućem odjelu. Prerano je govoriti sa sigurnošću, ali je izvjesno da se ev. postojeće smetnje (koje se mogu poslije poroda i promijeniti) mogu adekvatno tretirati. Bilo bi mi drago da Vas mogu umiriti, kako biste tako veliki događaj kao što je porod dočekali što sretniji i kako bi Vaše dijete došlo u vedru atmosferu. Stoga, gore glavu, Vaši su problemi (ako su problemi) rješivi ! Srdačno Vas pozdravljam.