Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Mononukleoza


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Josip

05.04.2003. 20:01

Djete ima 12 godina.Prije tri godine imao je mononukleozu.Prije mjesec dana dobio je jaku upalu grla bez temperature.Pojavile su mu se velike zlijezde na vratu.Lijecnik je dao da izvadimo LDH i AST-o.Dao mu je i sirup SILAPEN.LDH je bio 918,a AST-o 71.Nakon pet dana ponovili smo LDH koji je bio 711.Sad su se zlijezde malo smanjile i dijete nema nikakvu terapiju osim mirovanja i dijete.Svojevoljno pije napitak od
Aloe Vere,zeljezo i vitamine.

Molimo vas komentar i unaprijed zahvaljujemo!!!

Dr. Darko Richter

05.04.2003. 21:34

AST-O s nalazom 71, ako su u pitanju tzv. Toddove jedinice, jest uredan, tj. nema infekcije streptokokom grupe A, niti potrebe za daljnjom terapijom Silapenom. Nije mi jasno zašto je određivan LDH, osim ako se nije sumnjalo u neki proliferativni proces limfnih čvorova, kada LDH može biti povišen, no na temelju toga se ne mogu izvoditi nikakvi dijagnostički zaključci. O Aloi veri nemam pojma, nju se jede, maže po koži i mulja po ustima i uopće ne znam zašto je spominjete liječniku kao da je to neka važna terapija koju bi liječnik trebao poznavati. Željezo i vitamine uzima se samo ako nedostaju, te podatak da ih netko pije može baš to značiti, ali je pitanje da li je bolesnik prethodno provjerio svoje zalihe željeza te ev. znakove nedostatka vitamina.