Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


vocni jogurt


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanella

02.04.2003. 09:17

stovani, imam bebu staru 8,5 mjeseci i probala sam joj dati obicni jogurt ,medutim nece ga jesti. probala sam unutra umijesati vocnu kasicu ili voce medutim nece niti tako. dal joj smijem dati gotovi voni jogurt- s 3,2 mm npr. frutisima il sl??

Dr. Darko Richter

02.04.2003. 20:40

Recite mi neki razlog zbog kojeg sumnjate u ovaj, ili onaj jogurt za svoje dijete. Doista mi pitanje nije jasno. Ovako možete pitati za bilo koju stvar: mogu li djetetu ovo ili ono, ... itd. I poslije, dijete padne s kauča ili bicikla, a ispadne da je doktor rekao da prije toga smije nešto pojesti. Možda karikiram, ali vam želim predočiti apsurdnost nekih pitanja. Ako ima nekog razloga za vaše pitanje (npr. alergija na kravlje mlijeko, intolerancij laktoze, itd.) tada ga morate navesti i pitanje je sigurno relevantno. Ako nema, pitanje je apsurdno. Ovo je neobvezatni forum i ja vam se i ne moram javiti, ili mogu odgovoriti nešto u stilu "niti lijevo, niti desno". Ipak, želim vam skrenuti pozornost da su liječnici danas doista izloženi apsurdnim pitanjima, i, ako u službenom kontaktu ne odgovore, netko to već proglašava povredom profesionalne dužnosti ili sl. Kamo to sve vodi i jeste li vi toga svjesni?

sanella

03.04.2003. 09:19

stovani,
doista ne znam sta vam je u mom pitanju apsurdno.
pitanje se odnosi na kupovni,gotovi vocni jogurt jer svugdje sam citala preporuku da je bolje sam napraviti vocni jogurt ,u smislu da je kvalitetniji, nema dodataka,aditiva i sl, od tvornicki napravljenog vocnog jogurta.
pitanje je postavljeno u smislu s dobi djeteta a s obzirom na sastav takvih gotovih tvornickih jogurta(npr, modificirani skrob ,zgusnjivac i sl). da li da cekam godinu dana dok probavni sustav bude zreliji i tolerantniji na te sastojke il ga mogu i sada dati s obzirom na dob od 8,5 mj djeteta.
dijete nije alergicno na niti jedan sastojak kravljeg mlijeka.


zadnji dio vase recenice svakako nije primjeren jednom ovakvom forumu-pedijatrije i ne zelim ga komentiratisad