Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Motoricki razvoj 6 mjesecne bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kokoko

13.07.2020. 11:20

Pozdrav,
Moj sin ima 6 mj. i 8 dana. Cvrst je i motoricki odlican, vec se pokusava sam sjesti. Citala sam da se djecu na to ne potice negonih sami moramo pustiti da se posjednu kad su spremni, jel to tocno po vama? Zanima me jel bi ja morala raditi kakve vjezbice s njim, ako je uredna motorika ili bebi sve dodje prirodno? Mislim na puzanje i poslje hodanje? Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

15.07.2020. 21:50

Jedino je bitno ne preskakati faze normalnog razvoja motorike, tu se najčešće događa da se dijete drži u naručju i dopusti skakutanje po krilu. Tada dijete ne želi "odraditi" sve što bi trebalo u periodu dok je na podlozi (najbolje na podu). Na portalu www.littledotapp.com - na Blogu, potražize video zapise o vježbama za podsticanje motričkog razvoja zdravog djeteta, razvrstane su po dobi djeteta. U međuvremenu neka bude što više vremena na podu ili na nekoj tvrđoj podlozi, na trbuhu.