Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


nesigurna


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Helena

19.02.2003. 11:57

Pročitala sam poruku pod naslovom "da li cijepiti dijete s hipoksijom", pa mi nešto nije jasno. Naime majka sam osmomjesečnog dječaka koji je rođen mjesec prije vremena, ultrazvukom mozga dijagnosticirana je blaža hipoksična promjena,( ostali neurološki i somatski nalazi uredni) i na kontrolnom pregledu nakon mjesec i pol uzv mozga je bio potpuno uredan. Tom prigodom liječnici su nam rekli da se dijete može cijepiti što smo i učinili- bsg cjepivo.
Nadalje, sa 4 i pol, 6 i pol i sa 8. mjeseci dijete je redovito primilo acelularno di-te per cjepivo, bez ikakvih nuspojava.

Naglasila bih da smo se konzultirali i sa još jednim pedijatrom prije cijepljenja, koji je pregedao dijete i potvdio da se može cijepiti.

Molim kratko pojašnjenje, jer sam sad u dvoumici da li se moje dijete možda nije smjelo cijepiti.

Lijep pozdrav i unaprijed hvala

Dr. Darko Richter

19.02.2003. 20:53

Sve je bilo u redu i baš u skaladu s onim što sam naglasio: dijete mora pregledati pedijatar, ustanoviti ima li ili nema okolnosti koje su mogle dovesti do lezije mozga, zatim utvrditi da li se ta lezija vidi, i ako da, ima li promjena u EEG-u. O okolnostima oko poroda niste u pitanju ništa spomenuli, ali je stanje djeteta klinički uredno, ultrazvuk mozga je u konačnici uredan i ne vidim razloga da se dijete ne bi cijepilo, a tako su zaključivali i liječnici vašeg djeteta, pa mogu samo konstatirati da, i kada se svi liječnici slažu, roditelji izvlače zaključke da jedni govore ovo, drugi ono, pa ostaju zbunjeni. Dokle tako?