Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6615 | Broj poruka: 26360

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Timpanogram B i miringotomija i adenoktomija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

morska

20.03.2019. 20:45

Postovani,
tri godine kontroliramo timpanogram (sada dijete ima 5,5 godina). Varira izmedju C i B.trenutno je jedno uho B\C a drugo B.Sluh je dobar i osim konstantnog brisanja nosa,dijete nema nikakve tegobe (niti upale uha niti grla niti probleme sa sluhom).Dogovorena je operacija treceg krajnika i ovisno o stanju pri operaciji miringotomija i ugradnja cjevcica.Molim Vas misljenje, da li je operacija opravdana,da li se stanje jos uvijek samo moze popraviti (prolazili smo i terapije fluimukan,ispiranje nosa..).Ako je opravdana da li je rutinska i koliko dugo traje.malo me je uhvatio strah od operacije,oziljaka na bubnjicu...Hvala najljepsa! Lijepi pozdrav!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

27.03.2019. 21:20

Operacija je rutinska i nisam do sada susreo komplikacije zbog iste. O opravdanosti je teško govoriti bez pregleda i uvida u dokumentaciju, no prema napisanom specijalist ORL se odista potrudio i redovito pratio stanje. Očigledno postoji tekućina u srednjem uhu i nije dobro da tako bude dulje vremena jer se počne zgušnjavati a enzimi u njoj mogu naškoditi slušnim koščicama koje se u srednjem uhu nalaze.

morska

22.04.2019. 10:30

Hvala najljepša!