Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Noćno mokrenje u krevet


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mama

04.11.2002. 15:23

Poštovani,

molim Vas za savjet. Imam sina koji je krenuo u prvi razred osnovne škole. U posljednjih mjesec dana 5 puta se pomokrio u krevet o ćemu (kao i o priči i presvlačenju u tijeku noći) ujutro "nema pojma" niti se ičega sjeća. U razdoblju od kada se odviknuo od pelena do danas znalo se dogoditi jednom u dva mjeseca (u prosjeku) da se pomokri u krevet, ali sada se baš učestalilo. Povezivali smo taj problem s polaskom u školu, međutim samo kao teoriju, jer je (naprotiv) školom oduševljen i ne primjećujemo nikakve druge znakove brige ili neprilagodbe. Napravili smo pretragu mikrobiološku urina (samoinicijativno) koje čekamo rezultate, da bismo isključili fizički uzrok (upale), pa Vas molim za savjet što dalje? Unaprijed zahvalna,

Mama

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

04.11.2002. 19:37

Poštovana gospođo, dobro ste postupili nastojeći isključiti neki organski uzrok teškoćama.No, pogoršanje prije postojećih, ali blago izraženih, smetnji ipak se napadno podudara s odlaskom u školu. Postoje bar dvije mogućnosti: a/ dijete je umornije zbog novih aktivnosti i obveza, te mu je i san "tvrđi" zbog čega popuštaju kontrolni mehanizmi; b/ školske obveze veći su problem nego što mislite, usprkos njegovog deklariranog oduševljenja. Pokušajte provjeriti, da li sam u pravu. Međutim, savjet psihologa u svakom će Vam slučaju dobro doći. Mnogo sreće i pozdrava.