Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Novorodjence leukociti betahemoliticki streptokok grupe B


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Hana93

12.06.2022. 22:25

Postovani,

u trudnoci sam imala pozitivan nalaz na BHS grupe B. Zadnji bris mi je bio negativan na BHS, no na porodu sam za svaki slucaj dobila antibiotik intravenozno. Danas smo trebali izaci iz rodilista, no curica ima povisene leukocite. S obzirom na BHS, zbog mjera opreza su nas ipak zadrzali u bolnici. Porod je kratko trajao, od primanja antibiotika do rodjenja bebe su prosla 3h pa ne znam je li antibiotik uopce uspio djelovati. Molim Vas mozete li me uputiti sto ocekivati s obzirom na povisene leukocite? Inace mi nije psihicki lako biti u bolnici pa se nadam da cemo sutra moci ici doma. Nemam info koliko su leukociti poviseni, samo znam da nisu puno.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

15.06.2022. 20:45

Prekratko je vrijeme od primjene antibiotika do poroda da bi dijete bilo u potpunosti zaštićeno. No infekcija je moguća i drugim uzročnicima stoga je potreban veliki oprez i pustite pedijatre u bolnici da procijene kada je situacija pod kontrolom. Nista drugo ne mogu reci - o čemu je riječ i koliko će trajati.