Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


obilno znojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

stefica

19.03.2002. 10:59

Imam unuka od 6 godina koji se nocu jako znoji u toj mjeri da mu je pidjama mokra, a narociti glava. Napominjem,da ima velikih problema sa stolicom. Naime, on zadrzava stolicu koliko god moze. Tako se desi da ne obavlja nuzdu i po 7 dana. Nastojiom ovo njegovo ponasanje ispraviti ali je to vrlo tesko, jer kad mu se spomene velika nuzda posataje agresivan i sam kaze da o tome ne zeli razgovarati.Bio je i kod
psihologa koji kaze da je on normalno djete. Pitala bi, da li se djete
moze pregledati ultrazvukom, jer vrlo se cesto zali na bolove u trbuhu.
Da li mi mozete preporuci kod kojeg pedijatra da obavim te preglede.
Unaprijed zahvaljujem!

prof dr sc Ana Votava-Raić

20.03.2002. 21:24

Cijenjena gospođo Štefice, slažem se da je Vašem unuku potreban pedijatrijski pregled uz neke laboratorijske pretrage, pri čemu će ultrazvuk odigrati najmanju ulogu. Budući da je najveći problem opstipacija (izostanak stolice po 7 dana je problem !) bilo bi dobro da se javite pedijatrijskom gastroenterologu, a što možete učiniti u Zagrebu, na Klinici za pedijatriju na Šalati ili na Rebru ili u nekom, Vama bližem, centru. Bolovi u trbuhu, vjerojatno su posljedica opstipacije, a to može biti i znojenje. No, još jednom, sve to treba ispitati. Mnogo pozdrava.