Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


odvikavanje od pelena


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

20.11.2002. 11:53

Imam sina od 2,7 godina koji još uvijek nosi pelene i uopće nema ni najmanju volju za bilo kakvim prestankom "punjenja"pelena i traženjem za odlazak WC.Kupila sam i tutu koja svira i dasku za veliki WC- ali on je totalno nezainteresiran. Drugi njegovi vršnjaci koje poznajem su već odavno bez pelena.Ja ga u toku dana pitam ako mu se piški ali on uvijek kaže-ne.Nedavno sam mu skinula pelenu, lijepo mu rekla da me pita, nije prošlo ni 5 minuta i napravio je pravu malu "poplavu" po pločicama i to je njemu bilo smješno.Čitala sam da ga ne smijem siliti, ali sad zaista ne znam što trebam činiti i na koji način da se i moje dijete odvikne od pelena.Molim savjet.

Dr. Darko Richter

22.11.2002. 22:02

Ja ne poznajem niti jednog odraslog čovjeka koji od djetinjstva bez prekida nosi pelene. Kako nekoga naučiti da napravi ono što će i sam sigurno napraviti, nije pitanje za pedijatra. Morate se sami snaći.