Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


ortoped


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

branka

16.11.2001. 14:06

Moja djevojčica ima 2 godine. Bili smo kod ortopeda iz razloga što joj stopala laički rečeno idu prema van tj. više stoji na nutarnjoj strani petice. Inače je jako aktivna i njoj to ne predstavlja neki problem. Ortoped je izmjerio odstupanje i rekao da je on nekakvih 8 (vi ćete znati čega), te je rekao samo čvrste cipelice i kontrola za godinu dana radi eventualno ortopedskih cipela. I dalje smo zabrinuti jer ne znamo da li mođžemo nekako pomoći sad (mislim neke vježbe ili sl.) Molim Vaše mišljenje.

prof dr sc Ana Votava-Raić

16.11.2001. 22:08

Cijenjena gospođo, pomoći Vam mogu jedino tako da Vas opet uputim ortopedu, što bi učinio i svaki drugi pedijatar nakon nalaza promjena u sustavu za kretanje, a koje nisu posljedica neuroloških i/ili nekih drugih smetnji, a što, mislim, nije slučaj u Vašeg djeteta. Mogu Vam nadalje preporučiti da pregled svakako izvrši pedijatrijski ortoped, ukoliko to nije bio slučaj. Vjerujem, međutim, da nemate razloga za zabrinutost, jer u dobi Vašeg djeteta nijedno stanje nije stalno, a promjene su (obično one koje spadaju u normalni razvoj) svakodnevne. Srdačno Vas pozdravljam.