Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


otok iza uške


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dubravka86

12.11.2019. 11:50

Poštovani,
moja ćerkica ima 3 godine i pre jedno mesec i po dana smo promenili šampon pa joj se pojavila temenjača skoro svuda po glavi. Uz pomoć ulja smo je otklonili za dva pranja. Nismo pridavali značaju, misleći da je do šampona, pošto nikada pre nije imala temenjaču, čak ni kao beba. Dve nedelje nakon toga, razbolela se i dobila upalu desnog uha, al sam početak. Na kontroli za uši kada je sve bilo ok, pojavila se kvržica iza leve uske, na tvrdom delu kosti, pri kraju te kosti, kuglica. Pogledao je i pedijatar i orl, svi su rekli nije ništa, krvna slika je dobra, dete je dobrog opšteg stanja i ostavljeno je da se proprati. U narednih 10ak dana, ta kuglica gotovo skroz iščezava, al onda preko noći se ponovo pojavljuje. Ćerka počinje da se češka po glavi, ja vidim da joj se na par mesta pojavila blago temenjača, ponovo. Mimo toga, dete je zdravo, raspoloženo, lepo jede, jedino je drugačije što više sanja, pa se probudi u sred noći.
Da li možete da mi kažete šta može biti ta kuglica iza uške, kome da se obratimo, šta da radimo?
Za temenjaču smo uzeli šampon i počećemo da je peremo svaka 2-3 dana?
Unapred hvala na odgovoru.

Dubravka86

13.11.2019. 11:20

Postovani doktore, dodala bih samo da je dete u toku noci pocelo da kaslje kao lavez psa. Ujutru je vodimo pedijatru, to smo vec imali, laringitis. Mozda i to ima veze s kvrzicom, pa da dam potpune podatke. Nikakve simptome i naznake nije davala, dobrog je opsteg stanja.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.11.2019. 10:00

Prema svemu opisanom radi se o limfnom čvoriću koji je povećan zbog ekcema na koži ali se može povećati i u sklopu infekcije dišnih puteva. Slažem se da je riječ o bezazlenoj pojavi.