Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Pad sa bicikla bez pedala


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mika07

19.07.2019. 14:35

Poštovani,
dijete od 3.godine je jučer uhvatio bankinu sa biciklićem bez pedala i izgubio ravnotežu te je pao. Nije si oderao kožu, već je kako je skretao da izbjegne bankinu, i od toga pada je pao sa trbuhom na bicikl. Nije bilo crveno od udarca (koje se nadam da je bilo lagan) niti je dijete plakalo. Prvo nisam ni skužila da se je slučajno udario, već kad se podigao, se samo malo uhvatio i rekao ufff happy). više mislim da se uplašio nego što ga je boljelo. Kad sam ga pitala da li ga nešto boli u predjelu stomaka, rekao je ne. (ali mi je pokazao mjesta gdje se lupio kad je pao)
Da li ga moram pratiti (simptomi) i koje bi bile posljedice od ovoga pada i od padova za ubuduće (a sigurno će ih biti i kad bude vozio prav bic)?
Zahvaljujem na odgovoeu i lijepi pozdrav.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

23.07.2019. 10:35

Ako se bude žalio na bolove u trbuhu ili leđima, ako bude mirniji ili ako se pojave mučnine ili povraćanje - tada se treba javiti kirurrgu.