Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Penis kod dječaka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Blazenka

11.08.2001. 16:05

Imam 2-godišnjeg sina kojemu se još uvijek nije prevukla kožica preko glavića na penisu. Čitala sam da bi se do sad već trebala prevući, no njegov liječnik kaže da to do 4. godine nije nužno. Ne bih željela da kasnije ima zbog toga komplikacije, je li potrebno praviti neki zahvat ili trebamo još čekati?
Hvala unaprijed na odgovoru

Dr. Darko Richter

23.08.2001. 00:42

U većine muške djece, uključujući i one kod kojih to roditeljima ne polazi za rukom, kožica se može prevući s glavića penisa. Ako se radi o stvarnoj fimozi, tada se poduzima obrezanje ili cirkumcizija. Obrezati se treba i prije 4. godine, ukoliko dječak ima učestale infekcije tog područja (balanopostitis), a ako ne pati od njih, a ipak ima fimozu, to reba riješiti prije polaska u školu, a svakako prije puberteta. Ne preporučujem Vam da sami pokušavate svući kožicu s glavića, jer ako je doista "tijesna" može se dogoditi da spuzne iza glavića i stegne ga poput omče (parafimoza), a tada je kirurško oslobađanje hitno i neophodno.