Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


"Pilece" grudi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Antonio

28.08.2001. 18:11

Bok! Evo, trebam pomoc! Imam 17 godina i lijecnik je ustanovio da imam "kokosje grudi" i to blago izbocenje, znaci nije strasno. Preporucio mi je vjezbe u teretani, plivanje itd. no nekada stignem vjezbati, ali vecinom puta ne jer sam u skoli u drugom gradu, a tamo bas i nemam vremena za vjezbe. Svi mi ostali preporucuju isto. Mozete li Vi biti nesto konkretniji i reci mi postoji li neki aparat, lijek, vjezba ili neka sprava s kojom se to moze brzo i efikasno rjesiti? Osjecam se tako drugacijim od ostalih ljudi. Sram me je! Molim Vas, pomozite mi! Hitno mi treba Vasa pomoc! Puno hvala!

Dr. Darko Richter

01.09.2001. 21:22

Opis nije dostatan. Da li se radi o izbočenju grudne kosti (sternuma) i da li je simetrično, ili postoji grba više na lijevoj ili desnoj strani. Ako se radi o grbi, tada je najčešće više lijevo ("srčana grba"blunk kao posljedica povećanja srca zbog neke srčane greške. Čini mi se da to ne opisujete. Ako je izbočenje više šiljsato, poput prmaca broda, u sredini sternuma, zove se "kokošja prsa" i ranije je često bilo posljedica rahitisa, a moglo se raditi i o čisto ortopedskoj malformaciji. Već dugo gledam vašu poruku i ne odgovaram sve do sada jer mislim da problem spada u domenu ortopedije, pa vas upućujem da, ukoliko niste umireni savjetom svojeg liječnika, pođete na konzultaciju ortopedu.