Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dina

02.09.2002. 21:59

Postovana,
moj sin navrsio je u lipnju 3 godine. Od pelena se odvikao prije 4-5 mjeseci. Otada uvijek piski u wc skoljku no problem je s velikom nuzdom. Kaki samo u gacice, drugacije ne moze. Pokusali smo strpljivo uvjeravanjem, razgovorima, primjerom, u zadnje vrijeme i gubimo strpljenje, no nista se ne mijenja. Sljedeci tjedan krece u vrtic i pomalo nas hvata panika.
Zbog cega ta blokada? Trebamo li se obratiti psihologu?
Imate li kakav savjet?
Unaprijed zahvaljujem.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

03.09.2002. 20:32

Cijenjena gospođo, dob Vašeg sina još nije alarmantna (prema današnjoj statistici velikog broja djece te dobi), ali je u konkretnom slučaju, naravno, uvijek problem. Isto tako, uvjeravanja, razgovori ... za trogodišnje dijete nisu pogodni jer "ne padaju na plodno tlo". Moguće je da Vaš sin "privlači" pažnju, željan Vašeg društva, nastojeći da se s njim bavite i to onoliko koliko njemu odgovara. Ako je tako, može Vam se (ali ne mora) dogoditi da se situacja u vrtiću, iz protesta i pogorša. Pokušajte ga stavljati na posudu ili WC-školjku nešto prije vremena (ako je ono redovito) pražnjenja stolice u pelene ili čim primjetite da će to toga doći. Na taj se način može razviti poželjna navika. Ukoliko ćete imati dugotrajnije probleme, možete doći u našu gastroenterološku ambulantu, na Klinici za pedijatriju, na Šalati (01 4552 333). Šaljem Vam mnogo pozdrava uz napomenu da je vrijeme najbolji regulator mnogih problema.