Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


plač


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

binga

07.11.2001. 13:18

Imam sina od 2,5 godine. Moj problem je što je on toliko tvrdogav da ako nešto nije po njegovome odmah brizne u histeričan plač koji traje i po 20 minuta . Na svaki pokušaj da ga se smiri on još jače počne plakati. I tako smo uzeli praksu da ga pustimo da se isplače i onda je na miru. Problem je u tome što se to događa svakodnevno i za najmanju sitnicu kao npr. mijenjanje pokakane pelene, ili zabrana da uzme nož u ruku, ili zabrana a dira sestrine knjige za školu itd. Tog silnog plakanja mi je već zbilja dosta a ja i suprug posumnjali smo da nešto s njim nije u redu i u medicinskom smislu. To je plač i plač sve do jecanja , a onda se odjednom smiri, zainteresira ga nešto drugo i kao da se ništa nije dogodilo.Da li je to samo razmaženost ili ne?

prof dr sc Ana Votava-Raić

07.11.2001. 19:34

Na Vaše posljednje izravno pitanje nije moguće izravno odgovoriti. Kao i gospođi Gordani (u odgovoru na pitanje o agresivnom djetetu) mogu samo preporučiti konzultaciju s psihologom. Sve su grane medicine danas učinile velike iskorake i nevjerojatni napredak, pa je šteta ne intervenirati na vrijeme. Nije mudro čekati, pa i dočekati pogoršanje s mogućim dalekosežnim posljedicama. Svi smo mi, roditelji, pedijatri, psiholozi..., ovdje zbog djece i svima nam je draža i lakša preventiva od liječenja. Srdačno Vas pozdravljam !