Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Pneumo 23


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nina

16.05.2006. 14:57

Štovani dr. Richter!
Moj mali ima dvije godine i osam mjeseci. Od jeseni ide u jaslice. U početku je bio dosta bolestan, sada je to rjeđe. Nije to ništa strašno, niti on ima visoke temperature (nikad preko 38,6), na antibiotik reagira odlično. Uglavnom je to uvijek šmrkavi nos - streptokok. Kako se izlječi i vrati u jaslice tako je za tri dana šmrkav, pa se mjesec-dva tako muči pa zakuri.
E sad, ja sam pitala našu pedijatricu za cjepivo Pneumo 23 a ona nije tome sklona jel nije dovoljno proučeno i sl....
Ja vidim da ga Vi preporučate, pa me zanima kako ja mogu svrh pedijatrice cijepiti dijete i gdje? I mogu li uopće bez njenog blagoslova i trebam li joj to reći? Znam da ovo zvuči kao pravno pitanje al neznam gdje da pitam a i želim da mi potvrdite da li bi cjepljenje bilo opravdano?!

Lijepi pozdrav,
Nina

Dr. Darko Richter

16.05.2006. 20:15

Možete otići nekome drugome koji će je cijepiti. Uopće nije točno da cjepivo nije dovoljno proučeno, ono je starije od većine danas aktivnih pedijatara u Hrvatskoj. Zar mislite da bi ga Francuzi, Amerikanci itd. proizvodili i davali da ne vrijedi? bi li radili Volkswagene, sve do danas, da ne vrijede? Mislim, ...
Možete doći i meni, od mene vam treba recept za Pneumo 23, i jedna nježna ručica da bezbolno ubode dijete. Cijena Pneuma 23 je oko 80 kn.