Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


pomoć


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

branko

10.12.2002. 07:36

Molim vaše mišljenje o slijedećem:Moje dijete staro je desetak dana. Prema izgledu čini mi se da dobro napreduje i dobiva na težini. Hrani se na prsima. Međutim muči nas jedan problem: u početku dijete je dosta bljuckalo određenu količinu mlijeka. Ovih dana nešto izraženije nego ranije javlja se drugi problem. Dijete nakon pojedenog obroka povrati odmah po obroku cjelokupno pojedeno mlijeko. Povraćanje ili bljuckanje(ne znam kako to nazvati) ide u luku bez napora za dijete, a dio sadržaja izleti i kroz nosić. Odmah nakon toga dečko je gladan i hoće jesti. To se događa dva do tri puta dnevno. Napominjem da siše svakih sat i pol ili čak i češće i da se povraćanje javlja nakon obroka kad dijete pojede veću količinu mlijeka. Dijete ima normalne rijetke žućkaste stolice više puta dnevno, punjenje pelene stolicom izrazito je čujno i dijete kao da se "muči" čineći to.
Molimo Vaše mišljenje radi li se o normalnoj pojavi ili je potrebno javiti se pedijatru.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

10.12.2002. 20:45

Cijenjeni gospodine, najvjerojatnije dijete izbacuje "višak" mlijeka (po svoj prilici i progutani zrak) koji ne odgovara kapacitetu želuca u njegovoj dobi. Međutim, postoje i drugi razlozi povraćanju, osobito povraćanju u luku. Stoga Vam savjetujem pregled pedijatra, naročito u slučaju da se povraćanje nastavi i/ili pogorša. Želim Vam svako dobro.